کووید 19

راهنماي اطلاع رساني برنامه تهیه پلاسما از بهبود یافتگان بیماری کووید 19

 

اهداكننده عزيز:

از اين كه در برنامه پلاسمافرز درمانی شركت مي‌كنيد و ما را در رسيدن به اهدافمان ياري مي‌كنيد بسيار سپاسگزاريم.

بخش مایع خون، پلاسما نام دارد که ۵۵ درصد خون بدن انسان را تشکیل می‌دهد. یکی از اجزا بسیار مهم پلاسما پادتن (آنتی‌بادی) است که برای مقابله با عوامل عفونی ضروری است. در افرادی که مبتلا به بیماری عفونی می‌شوند، میزان تولید این پادتن‌ها افزایش یافته و استخراج این مواد از بدن می‌تواند در درمان سایر بیماران موثر باشد.

در حال حاضر یکی از روش‌های نجات افراد مبتلا به کووید ۱۹، استفاده از پلاسمای خون بهبود یافتگان این بیماری است. پس از مدتی پلاسمای افراد بهبود یافته فاقد ویروس می‌شود ولی همچنان سرشار از آنتی‌بادی‌هایی است که در درمان بیماران بدحال موثر است. آنتی‌بادی‌ها یا پادتن‌های تولید شده توسط بیماران بهبود یافته سیستم ایمنی بدن بیماران جدید را تا زمانی که سیستم ایمنی بدن بیمار بتواند پادتن خود را تولید کند، تأمین و تقویت می‌کند.

افراد بهبود یافته به شکرانه بدست آوردن مجدد سلامت، می‌توانند در این امر خیر شرکت نمایند و بدون آنکه نگران کم خونی باشند، بصورت ماهیانه اهدای پلاسما نمایند.

 

 

این پادتن‌های ارزشمند با روشی بنام پلاسمافرزیس استخراج می‌شوند. در طي اين فرآيند، خون كامل از اهداكننده گرفته مي‌شود، سپس پلاسماي آن جدا مي‌شود و گويچه‌هاي قرمز، سفيد و ساير اجزاء خون مجدداً به اهداکننده برگردانده مي‌شود. این فرآیند حدود 30-45 دقیقه طول می‌کشد.

با گذشت زمان پس از بهبودی، مقدار این پادتن‌ها در بدن فرد بهبود یافته کاهش می‌یابد و بالطبع اثربخشی این روش درمانی هم کاهش می‌یابد. بنابراین زمان مراجعه فرد داوطلب و بهبود یافته حیاتی است.

در حين پلاسمافرزیس ابتدا پزشك مسئول در محيطي كاملاً خصوصي در ارتباط با سابقه تندرستي شما، سوالاتي پرسيده و سپس شما را بدقت معاينه مي‌كند.

 

شما اهداكننده عزيز لازم است به نكات زير توجه كنيد:

شب قبل از اهدا حمام كنيد و مايعات بدون الكل به دفعات مصرف كنيد، از 24 ساعت قبل از اهدا حتي‌المقدور از مصرف تخم مرغ و غذاهاي چرب پرهيز نماييد.

حتماً به مدت 15 دقيقه در محل خونگيري استراحت كنيد، نوشيدني و مواد خوراكي را كه در اختيار شما قرار مي‌گيرد ميل نماييد و پس از پايان اهدا پلاسما حداقل به مدت 4 ساعت به پوششي كه خونگير بر روي بازوي شما قرار داده است، دست نزنيد.

بعد از اهدا براي جبران مايعات بدن مقدار زيادي (حدود 8 ليوان) نوشيدني دريافت نماييد. (ترجيحاً چاي، قهوه يا نوشابه‌هاي تحريك كننده نباشد)، يك ساعت از استعمال دخانيات امتناع كنيد و تا حداقل 4 ساعت بار سنگين حمل نكنيد و تا 24 ساعت فعاليت هاي غير معمولي و استرس‌زا انجام نداده و روز خود را به آرامي بگذرانيد.

· در صورتیکه از زمان بهبودی کامل بیش از 14 روز و کمتر از یکماه گذشته است، به مرکز نوآوری سازمان انتقال خون واقع در بزرگراه شيخ فضل‌اله نوري- تقاطع بزرگراه شهيد همت- جنب برج ميلاد- سازمان انتقال خون ايران مراجعه نمایید.

· اگر از زمان بهبودی بیش از یکماه گذشته است، به مرکز جامع اهدا واقع در خیابان وصال شیرازی-بالاتر از تقاطع خیابان طالقانی مراجعه نمایید.

تلفن تماس: 88992590


6.1.7.0
گروه دورانV6.1.7.0