رو عنوان : در کمیته استانی انتقال خون مطرح شد:
عنوان : مدیریت خون بیمار یعنی كمك به اقتصاد نظام سلامت
زير عنوان : برگزاری کمیته استانی انتقال خون در دانشگاه علوم پزشکی ایران
تاريخ :
 ۱۳۹۷/۱۰/۱۱ 

 در کمیته استانی انتقال خون مطرح شد:

مدیریت خون بیمار یعنی کمک به اقتصاد نظام سلامت

برگزاری کمیته استانی انتقال خون در دانشگاه علوم پزشکی ایران

مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست کمیته استانی انتقال خون به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران بر اهمیت و ارتباط مستقیم مدیریت خون بیمار با اقتصاد نظام سلامت تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی انتقال خون استان تهران، جلسه کمیته استانی انتقال خون ویژه مراکز درمانی فعال در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور دکتر علی اکبر پورفتح اله مدیرعامل سازمان انتقال خون و دکتر مسعود ناصری پور؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران سه شنبه یازدهم دی ۱۳۹۷ برگزار شد.

دکتر پورفتح اله در این نشست با اشاره برنامه ابلاغ شده از سوی سازمان جهانی بهداشت مبنی بر مدیریت خون بیمار با هدف ارتقای نظام سلامت کشورها، اظهار کرد: کم خونی، خونریزی و انتقال خون سه گانه نظام سلامت هستند که اگر مدیریت نشوند، شاهد تحمیل هزینه های سنگین به بخش سلامت کشور هستیم.

وی با تاکید بر آموزش بیمارستانها در مسئله مدیریت مصرف خون، افزود: ما باید به سمتی حرکت کنیم که بیمار با کم خونی وارد اتاق عمل جراحی نشود و پیش از عمل، کم خونی وی درمان شود. اگر این کار انجام شد، مصرف خون کاهش می یابد!

دکتر علی اکبر پورفتح اله گفت: از دانشگاههای علوم پزشکی انتظار داریم ضمن تخصیص بودجه مناسب برای مطالعات پژوهشی مبتنی بر شواهد، در تغییر نگاه پزشکان نسبت به مدیریت مصرف خون بیمار کوشش کنند تا هر جه سریعتر به دستاوردهای خوبی برسیم و از دست رفتن سرمایه های زیاد در نظام سلامت را به پایان برسانیم.

دکتر مسعود ناصری پور؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در جمع مسوولان دانشگاه و بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه ضمن تشکر از تلاشهای سازمان انتقال خون در استقرار هموویژلانس و برقراری کمیته های بیمارستانی انتقال خون بر اهمیت تهیه، نگهداری، توزیع و مصرف خون تاکید کرد.

وی سازمان انتقال خون را مرکزی با ساختار مناسب و از بهترین های منطقه معرفی کرد که در مسیری علمی به بهترین جایگاه رسیده و افزود: با تلاشهای بی وقفه این سازمان در امر تامین فرآوردهای خونی با کمترین مشکلات مواجه هستیم.

دکتر نادر توکلی؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ادامه با اشاره به گستردگی مراکز درمانی و نقش و قدمت این دانشگاه، از همکاری و تعامل خوب سازمان انتقال خون  قدردانی کرد و افزود: توجه به مدیریت اقتصاد سلامت در بحث خون و فرآورده های خونی ضروری است.

وی با اشاره به آمار مراکز تحت پوشش دانشگاه بیان کرد: یکی از اهداف مهم در حوزه معاونت درمان اجرای کمیته های مرگ و میر مادران، نوزادان و مصدومان ترومایی است که با مقوله مدیریت مصرف خون مرتبط است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: در بیمارستانها باید پروتکل مشخص جهت مصرف بهینه فرآورده های خونی تعیین شود و سیستم ردیابی  و نظارت دقیق بر مصرف خون در مراکز ایجاد شود.

دکتر سید مرتضی طباطبایی؛ مدیر کل انتقال خون استان تهران نیز ضمن ارائه گزارشی از برقراری سیستم مراقبت از خون (هموویژلانس) در بیمارستانها،  ابراز امیدواری کرد که روند استقرار این سیستم  در سایر مراکز درمانی تسریع شود، تا سال آینده شاهد عضویت همه بیمارستانها در این سیستم باشیم.

در پایان این همایش کارشناسان و متخصصان سازمان انتقال خون به سوالات حاضران در رابطه با مدیریت مصرف خون و هموویژلانس و مشکلات و موانع پاسخ گفتند.